Готови сме утре като пристигнат указите да започнем хонограмата за изборите

...
Готови сме утре като пристигнат указите да започнем хонограмата за изборите
Коментари Харесай

Росица Матев: ЦИК ще помисли дали изборните бюлетини за гласуване да не бъдат с различен размер

Готови сме на следващия ден като дойдат указите да започнем хонограмата за изборите 2в1. Гърбовете на бюлетините ще бъдат с друг цвят за отбрана, само че образно ще са идентични. Около 30 дни след на следващия ден би трябвало да определим техническите условия за бюлетините. Това съобщи Росица Матева от ЦИК в ефира на Нова телевизия. 

По думите ѝ е доста рано да се отговори какви ще са бюлетините, само че те постоянно са направени, тъй че да са в интерес на гласоподавателите. Тя посочи, че най-вероятно изборните описи ще са два - един за Народно събрание и един за европейските избори. 

ЦИК ще намерения дали изборните бюлетини за гласоподаване да не бъдат с друг размер.

Печатницата на Българска народна банка доставя хартията за изборните машини такава, каквато би трябвало да е по характерностите на производителите. Не бива да се основават терзания в гласоподавателите. Дали ще му дадат хартиени бюлетини или ще е машинен избор, то хората, които ще имат право да гласоподават за евроизборите ще би трябвало да имат адрес в страната през последните три месеца. Политолозите и социолозите би трябвало да оказват помощ на гласоподавателите, а не да им основават терзания, сподели Матева. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР